Tuesday, March 31, 2015

Savci cinayeti, RTE ve Berkin Elvan

Hic suphe yok ki, iki silahli eskiyanin bir TC Devletinin bir savcisinin sehid etmesi cok aci bir olaydir. Allah masumlara rahmet eylesin.

Siyasi cinayetlerde, tetigi cekenin kimliginden ziyade, o cinayetten kimin karli cikacagina bakilir.

Savciyi rehin alan DHKP/C, ayni el-Kaide gibi gercek manada hedefi veya tabani olmayan, belli bir kesmin temsilcisi/savascisi gibi poz kesen, ve cok kritik zamanlarda eylem yapan bir orgut.

Ergenekon sorusturmalarindaki tutuklamalar ve desifreler sonucu DHKP/C'nin Turk istihbaratinin icine sizmis karanlik odaklarin kirli islerini yapan bir aygit durumuna geldigi iyice ortaya cikmisti.
Eylemi yapan eskiyalar guya bunu DHKP/C adina Berkin Elvan icin yapmislar.

Bu eylemin Berkin Elvan'i sevenlere, ailesine, Alevi veya sol dusuncelli insanlara faydasi var mi?El-Cevab; yok. Peki zarari var mi? El-cevab: tabi ki. Yani bu eylemin kazanani Alevi veya Sol camia degil.

Boyle bir eylem, kimleri kasir, kimleri provake eder? El cevab: Muhafazakar, devlet ve otorite yanlisi kitleler ve de Alevi toplumuna mesafeli duran sekil ve parti Islamcilari.

Bu eylemin verdigi psikolojik mesaja en yakin mesaj ise RTE ve AKP'nin savundugu "Berkin Elvan aslinda teroristti" ve "Gezi olaylarini duzenleyen capulcularin hepsi Alevi" tezleri.

Yani bu eylemden en karli cikacak odak, 15 yasinda oldurulen Berkin Elvan'i terorist ilan eden, Berkin Elvan'in annesini mitinglerde yuhalatan RTE ve AKP.

Kimsenin kolay kolay silah sokamayacagi yuksek guvenlikli bir devlet kurumuna orgut bayragi ve silahla girebilen eylemcilerin de taseron orgut uyeleri olduklari goz onunde bulundurulursa bu eylemi kimin organize ettigi, bu isten aslinda kimin karli cikacagi cok acik gozukuyor.

Oy kaybeden AKP ve RTE'nin, Gezi parki eylemcilerinin cadirlarini yaktirarak eylemcileri provoke ederken, AKP saflarini siklastirmasi ve oylarini artirmasi gibi bu eylem de belli ki anket sonuclarindan cok tedirgin olan RTE ve AKP'nin yeni bir oyunu.

No comments:

Post a Comment