Sunday, May 10, 2015

Annan ben David oğullarından birisi bir gün..

Ismini belki de buyuk yahudi felsefecisi Tzemach Duran'dan(1) alan Duran Kalkan, atalarinin yasakli oldugu icin vaktinde alamadigi "Davudoglu" soyadini bu yasak kalktigi anda mahkeme karari ile tekrar aliyor.(2)
Ilk esi Meymoune'den  (Ibn Meymun'un takipcisi.. Musa ibn Meymun, buyuk yahudi felsefecisi -3) oglu Ahmet dunyaya geliyor. Ahmet 4 yasindayken Meymune vefat ediyor.

Duran vakit gecirmeden Sephora (yahudi tarihinde Musa'nin esi, Israil'de cok populer bir isim, manasi "guzel' -4) ile evleniyor. Ahmet Sephora'yi oz annesi gibi seviyor.

Baba Kalkan, bir gun aldigi bir ilham neticesinde Istanbul'da muhafazakarlik veya Islamcilik denince akla ilk gelen semtlerden, Fatih semtine gocuyor.

Babasinin babasi kimdir, nedir bilinmez, bu konuda pek bir bilgi yok. Ama "Davutoglu" soyadini alamadiklarinda sectikleri Kalkan soyadi ilginc. Zira, Israil bayragindaki "Davut'un yilzidi" yahudiler arasinda "Davut'un Kalkani" olarak biliniyor (5).  Yani "Davutoglu" olunamiyorsa "Davut Kalkani" olunuyor.
Ahmet'in lise ve universite yillari Turkiye'de sag-sol kavgasinin siddetli yasandigi 1970'lerde geciyor. O yillarda hemen hemen herkesin bir politik tandansi, rabitasi oldugu halde Ahmet apolitik bir kimlige sahip kaliyor.

Ailesinin dindar oldugunu soyleyen Ahmet, ortaokul ve Lise yillarinda Marks ve Stalin'in eserlerini okusa da, üzerine notlar aldığı Stalin’in “Diyalektik ve Tarihsel Materyalizm” kitabını yıllarca muhafaza etse de, ne Sol örgütlere, ne de İslami çizgideki oluşumlara giriyor. Hatta butun ogrenci etkinlikleri, toplantilar ve konserlerden uzak duruyor.(6)

Ahmet universite ve lise yillarinda kimseye bulasmiyor, Sabetayist Prof. Dr. Şerif Mardin himayesinde tezini tamamliyor (6). Prof. Dr. Şerif Mardin, ABD'deki Atlantic Records'un sahibi Arif Mardin'in kuzeni. Arif Mardin'in diger ortagi Ahmet Ertegun'un ise bir Macar yahudisi ile evli ilginc bir kisilik. Hatta Ahmet Ertegun'in babasi Munir Ertegun de cok onemli bir sahsiyet. O kadar onemli ki, vefatindan iki sene sonra, ABD hukumeti, Ertegun'un cenazesini Türkiye’ye Amerikan deniz zirhlisi Missouri ile gonderiyor.
Ahmet Ertegun'den Ahmet Davutoglu'na donuyoruz. Aile cevresinin tavsiyesiyle, Ahmet,  ailesi aslen Afyon'lu olan Sarah (Ibrahim'in esi, yahudi kokenli isim, manasi "prenses") ile evleniyor. Kapali devre evlilik yapiyor bir nevi. A. Necdet Sezer ve Rahsan Ecevit'in de Afyon'lu olduklarini,  bolgenin malum kokenli vatandaslar konusunda gayet bereketli oldugunu ekleyelim.

Bu evlilikten 3 kizlari oluyor; Sephora, Meymune ve Hacer Bike . Hacer'in, Ibrahim'in esi Sara'nin cariyesi oldugunu cogumuz biliriz amma Bike isminin de Kirim Karay ismi olmasina ragmen dunyanin baska yerlerinde de kullanilan bir musevi ismi olmasi gayet ilginc (7).

Universite sonunda hamileri sayesinde tezi basilan ve bir nevi akademik sayginliga kavusan Davutoglu, ABD ve Malezya'dan davet edilmesine ragmen, babasi Duran Kalkan'in dindar/muhafazakar Fatih semtine goctugu gibi, akademik ilerleme pesinde kosacak herkesin dogal olarak sececegi ABD yerine seriat ile yonetilen dogu ulkesi Malezya'ya gidiyor.

Dördüncü bitirdigi "Yön bulma" yarismasinda ozel olarak onore edilen Hacer Bike Davutoglu
Malezya'da kaldigi 4 yil sonrasi Turkiye'ye donen Davutoglu, akademisyen olarak kariyerine devam ediyor. Hatta bir ara Yeni Safak gazetesi ve Aksiyon dergisinde yazilar yaziyor. Turkiye'nin cok sert kirilmalar gecirdigi 90li yillarda, Islami camianin iki onemli yayin organi Aksiyon ve (eski)Yeni Safak'ta yazmasina ragmen Ahmet yine siyasi renk vermiyor.

28 Subat'in en sicak yillarinda, BCG'nin dindar butun burokrat ve akademisyenleri universitelerden ve devlet dailelerinden dikkatle ayikladigi yillarda Ahmet, Genelkurmayin ozel davetiyle 4 yil boyunca Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde askerlere ders veriyor. Harp Akademileri, Silahlı Kuvvetler Akademisi, öyle herhangi bir kisinin ulu orta ders verebilecegi bir yer degil. (8)

Ahmet Toros cocugu mu?

Davutoglu ailesinin Kirim Karay kokenli oldugunu biliyoruz(9). Yani kendisi Toros cocugu, Konya koylusu kesinlikle degil. Kirim ile olan iliskisinin bir garip yani da var. Rusya Kirim'i isgal ettiginde disisleri bakani gorevinde olan Davutoglu, bu isgale karsi cok zayif tepki vermesiyle dikkati cekiyor. Her ne kadar Kirim'li liderler ile gorusse de, Turkiye Kirim'in isgaline karsi Rusya'ya bir nota dahi vermiyor. Hatta Turkiye' Kirimin isgaline karsi, Avrupa'li devletlerden daha zayif bir tepki veriyor. Bu yuzden de Kirim'in isgali "Milliyetci" ve "Musluman" Turkiye'de cok tartisilmiyor. Davutoglu bir nevi Kirim isgalini yumusatarak kabul ettirmis oluyor.
Davudi (Davutoglu'nun farscasi)sozcugunun ayrica Farsca'da "Musevi" yerine kullanildigini bir kenara not edelim.

Ama bu Davutoglu ismi buyuk ihtimalle Karay Yahudi inancinin kurucusu Annan Davudoglu'na (Annan Bin Davud) referansi.(10)

Karay yahudiligi tarikati Ananism'in kurucusu Annan Davudoglu, Halife El-Mansur zamaninda ana akim yahudiler tarafindan yahudi dininde bozgunculuk cikardigi suclamasiyla (Osmanli zamaninda yahudilerin Sabatay Sevi'yi sucladiklari gibi) hapse attiriliyor. Davutoglu, hapiste Imam-i Azam Ebu Hanife ile tanisiyor. Ebu Hanife'nin Kuran' ayetlerinin te'vil ile yorumlanmasi metodunu Tevrat'in esoterik yorumlanmasi olarak prensip yapiyor ve halife El-Mansur'a karsi kendini boyle savunuyor - ve serbest birakiliyor.

Annan Davudoglu'ndan Ahmet Davutoglu'na donelim. Icinde bulundugu siyasi olusum vucudlarindan cikardiklari Milli Gorus gomlegi yerine Turkiye'ye iki gomlegi giydirmeyi basardi; "Malezya modeli" ve "Neo Osmanlicilik".

Guya seriat ile yonetilen Malezya'daki ahlaki cozulme, bugun Turkiye'de de goruluyor. Gorunuste dindarlarin yonettigi, Bati'dan her turlu ilerlemeyi alan ama bireysel ozgurluk ve adalet konusunda sinifta kalan Malezya ve bir de "Yeni Turkiye".

Dis politikada ise "Neo Osmanlicilik" ile memleketin ekseni kaydirilmis, ortadogu'daki her pisligin icine girilmis, Sunni aleminin kalbi Suriye ve Misir'i batirmis, El Kaide, boka Hara ve ISID gbi dunyanin her yanindaki teror grubuna lojistik ve silah destegi yapilarak daha once Iran ve Sii mollalariyla iliskilendirilmis terorizm, Davutoglu ekibi sayesinde Sunni Islam ile etiketlenmis.

Konya'dan bir kutlu davet ile dindar Fatih'e tasinan, her vatan evladinin ya sagci, ya solcu oldugu yillarda hic bir tarafa kapilmayan ama materyalist diyalektigin kutsal kitaplarini hifz edip yillarca saklayan, yine bir kutlu davet ile Malezya'ya tasinan, oradan dindarlarin nefes alamadigi bir donemde Silahli Kuvvetler ve Harp Akademisinde Turk ordusunu yonetecek beyin takimina siyaset bilimi dersi veren, AKP'nin 2002'de iktidara gelmesinden 1 sene once Neo-Osmanliciligin kutsal kitabi Stratejil Derinlik'i yazan Davutoglu, hang projenin, hangi planin adami?

Peki ya bir diger Karay Babajanov'a ne demeli? (11)

"..Ziraat Bankası Bank Asya ile görüşmelere başladı, henüz görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur, biz bunu arzu ediyoruz.."(12) - Ali Babacan

Zaman gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt, Ali Babacan’ın, ‘gizli’ olması gereken görüşmeleri ifşa etmesine tepkiliydi. Aylardır bankaya yönelik olarak süren karalama kampanyasını hatırlatan Bozkurt, 8 Ağustos tarihli yazısında, “İşte size Türk usulü bir finans yöntemi: Önce aktif bir varlık hakkında aşağılayıcı bir biçimde konuş, sonra da onu kapmaya çalış. (…) Maksatları belli: Karala, değerini düşür ve ucuza kapat.” diyordu.


  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Simeon_ben_Zemah_Duran
  2. http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/10/24/davutoglu-benim-asil-soyadim
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Maimonides
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Musa_ibn_Meymun
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Zipporah
  5. http://tr.wikipedia.org/wiki/Davud'un_Y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1
  6. http://t24.com.tr/haber/ahmet-davutoglu-konyadan-istanbula-malezyadan-universiteye-danismanliktan-basbakanliga,268379
  7. http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/112053/jewish/Hagar.htm
    http://www.hebrewsurnames.com/BUKE
  8. http://www.gazetevatan.com/reha-muhtar-671093-yazar-yazisi-ahmet-davutoglu-nun-ozgecmisindeki-o-inanilmaz-tesaduf-/
  9. http://tr.wikipedia.org/wiki/Karaylar
  10. http://en.wikipedia.org/wiki/Anan_ben_David
  11. http://jhvonline.com/zohar-babajanov-p11100-120.htm
    http://forebears.io/surnames/babajanof
    https://www.facebook.com/dbabajanov
  12. http://www.cnnturk.com/haber/ekonomi/genel/ali-babacan-ziraat-bankasi-bank-asya-ile-gorusuyor


No comments:

Post a Comment