Wednesday, September 9, 2015

Sürecin bize öğrettikleri

Turk milleti ve Islam alemi, belki de tarihinin en sancili gunlerini yasiyor. Dunyanin dort bir yaninda terorist ve isgalci gruplar Cengiz ve Hassan Sabah’i aratmiyor. Islamci muteaahhitler ve reisleri, korfez seyhleri ve avaneleri Lut kavmini , Babil’i, Sodome ve Gomore’yi andiran asklar pesinde kosuyor. Dusman dort bir yani sarmis ilerliyor, idareciler Haclilarin Ispanyayi isgalini luks saraylarindan izleyen Endulus sultanlari gibi sarhos ve arsa, ihale vb baska sevdalarin pesinde.

Gocmenlerin sisme botunu patlatan Yunan askerleri, polisten kacan gocmenlere celme takan bayan kameraman batinin insanligi kaybettiginin tekrar tekrar bize hatirlatiyor da kendi alemimiz nelerini kaybetmedi ki.

Bu aci surecten cok sey ogrendik, daha kim bilir neler ogrenecegiz. Kendi adima ogrendiklerimin bazilarini listeliyorum:

  • Yamyamlarin Afrika veya Pasifik adalarinda degil, bizzat kendi ulkemizde yasadiklarini, memleketimize siginan gocmenlerin ic organlarini, etlerini, tenlerini, hayatlarini nasil yediklerini gormus ogrenmis olduk.|
  • Soguk savas gunlerinde polisten MIT'ten gizli Islami kitap yazan, dergi basan, muslumanlar arasinda efsane olmus eserleri ve isimleri cok buyuk sair ve yazar tayfasinin cile ile gecen onca yillik dava, emek ve eseri uc bes kurus ugruna cope atabileceklerini ogrenmis olduk.
  • 80 yil boyunca omrunu ilim irfana adamis, gunahtan elini etegini cekmek icin kendini kumbetlere kapamis alimlerin 3-5 milyona kardeslerini satabilecegini ogrenmis olduk.
  • Omur boyu helal-haram kaygisiyla ETI biskuvi bile yememis, camide en on saftan ayrilmamis, evine televizyon sokmamis “Cuma ruzgari” alkolsuz esans kokulu haci amcalarin koskoca bir camia mensuplarini kafirlikle suclayabilecek kadar kaybolabileceklerini ogrenmis olduk.
  • Bir zamanlar buyuk yokluklar ve imkansizliklar icinde “..Sevdalar aldi beni, bildim ben sahibimi..” veya “..sehid tahtinda Rabb’e gulumser..” gibi ezgileri yazan, besteleyen, okuyan, kaydeden o zamanin fedakar mucahid Islamci sair muzisyen agbilerinin gun gelip oturduklari soguk odalar isinip, sirtlarina ithal kumas ceket verildiginde, tenlerine ikinci veya ucunce karilarinin teni dokununca, kiclari deri koltuklu luks jiplere kavusunca yeni sahiplerine yaranmak icin, o saheserleri yaptiklari fakir zamanlarinda onlarin kasetlerini satin alip onlarin o zamanki davalarina sponsor olan cemaat abileri ve ablalarini “israil ajani” ilan edebilecek kadar asagilasacaklarini ogrenmis olduk. Yani bir dansoz Asena veya kusum Aydin gibi tiplerin aslinda O.Karaoglu, U. Isilak, E.Z.Terzi vb yesil popculardan kat ve kat delikanli, karakterli ve serefli olduklarini ogrenmis olduk.
  • Helal, haram konusunda ansiklopedik bilgiye haiz olan, hadis lugatlarini hafzetmis musluman kardeslerin hic dusunmeden Hizmet'teki abi ve ablalarin, dagda tasta okul acip fakir okutan samimi ve cefakar Anadolu insaninin, namuslari, niyetleri, ibadetleri hakkinda uydurulan yalanlara nasil da kanabildiklerini, hatta nasil da bu yalanlara ekleyebildiklerini, yalanlari baskalarina sanki kendileri gormus gibi teblig ettiklerini gorup kitap okuyup da nasil cahil kalinabiliyormus ogrenmis olduk,
  • Cocuklari universite kazanamayinca, veya kazanip barinacak yer bulamayinca, veya okulu bitirp is bulamadiginda, veya bir sekilde kotu insanlarla kotu bir yola dustuklerinde solugu abiler'de, ablalar'da, ve evlerde alan, nesilleri telef olmasin, yersiz, issiz kalmasin, kaybolmasin diye dersane, muesseselerde bir is veya manevi ilgi isteyen tiplerin menfaatleri icin nasil da bu iyilikleri unutabildiklerini gormus ve nankorluk nedir tekrar ogrenmis olduk,
  • Tarihi yuzlerce politik ve ideolojik grupun mucadelesi ile dolu olan Turkiye Cumhuriyeti’nin en omurgasiz, ucuz, kufurbaz, kaba, nobran, vicdansiz, menfaatperest, kaypak, kendiyle celisen, haysiyet yoksunu ve serefsiz ideolojik grubunun Turkiye’nin Islamcilari oldugunu ogrenmis olduk.
  • Insani ideolojisi, dini veya egilimi ile degil, Allah’in da bize emrettigi gibi karakteri ile, dogrulugu ile ve insanligi ile degerlendirmemiz gerektigini ogrenmis olduk.
  • Yanibasimizda Alevi, Ermeni, Solcu, Kurt kardeslerimiz varmis, kardeslerimizi bize unutturanlari ve kardeslerimizi yeniden ogrenmis olduk.
  • Aziz Nesin’in bazi konularda hakli oldugunu ogrenmis olduk.
  • "..Insan aldandi.." ne kadar kolaymis ogrenmis olduk.
  • Hocaefendi’nin en basindan beri ne kadar hakli oldugunu ogrenmis olduk.
  • Siyaset’in seytan isi oldugunu, Ustad’in ne kadar hakli oldugunu ogrenmis olduk.
  • "hak ettiginiz gibi yonetilirsiniz" tefsirli ayetin ne kadar hakli oldugunu tekrar tekrar anlamis ve ogrenmis olduk

No comments:

Post a Comment