Monday, March 10, 2014

Tapinagin son duvari, yurdumun üstünde tüten en son ocak

Suleyman Tapinaginin ayakta kalan son duvari HaKotel HaMa'aravi, nami diger "aglama" duvari.
Kudus'u isgal eden Haclilarin icinden cikan, Suleyman Tapinagini yeniden insa etmek isteyen Tapinakcilarin kutsal saydigi bir anit ( PKK'lilari BBG evi izler gibi elinde viskiyle izleyenYaşer Büyükanıt'in soyadi nereden geliyor acaba?).

Siyah beyaz resimde gordugunuz iki general, 1967'de bir baska proje adami Nasir'in guclu Birlesik Arap ordularina tarihinin en buyuk yenilgisini tattiran Israil'li generaller Moshe Dayan (tek gozlu general, KV Filistin'deki kotu adamin dedesi) ve Izak Rabin (sonra cumhurbaskani oldu).

1967'den beri, tapinakcilarin emrindeki butun politikaci ve askerler yillar boyunca birer birer geldiler, ugrunda savastiklari tapinagin son duvarina yuzlerini surduler, bu tapinagin son duvari onunde agladilar..

Ikinci resimdeki aglayan general ise, "Peygamber ocagi" Turk ordusunun eski Genelkurmay baskani,
  • MOSSAD ve PKK'nin Turk ordusuna Iskenderun'da roket saldirisi yaptiginda,
  • 600 PKK'lının ağır silahlarla Şemdinli Aktütün karakoluna baskin yaptiginda ordunun basinda olan
  • LAW silahina "boru" diyen,
  • oglu Murat'in ciplak PKK uyeleriyle fotograflari oldugu ortaya cikan
...anli sanli general Ilker Başbuğ.

Aglama duvari onunde dua ediyor.

Kaddish mi okuyor yoksa fatiha mi, yorumu size birakiyoruz.


Ilker Başbuğ ve Ergenekon'un aklanma sureci bundan 4-5 sene once basladi. Hatta tanidik bir isim uzerinden:




Camia'nin ABD'ye hizmet ettigini farkedip(!) Zaman'dan Yeni Safak'a transfer olan Milli Damarci superzeka gazeteci Tamer Korkmaz, Ilker Başbuğ'un demokrat bir general oldugunu, darbeyi onledigini yazmisti


Bu yazisina muteakip, zamanin Ergenekon dusmani gazetecisi, 24 saatte Suriye'yi isgal ederiz diyen fos kahinimiz, simdiki sadik AKP milletvekili Samil Tayyar, Tamer Korkmaz'i Ergenekon'un truva ati olmakla suclamisti.


Dersimin vicdanli avukati Bulent Arinc ise, 'Sayın Genelkurmay Başkanımız veya Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst kademesinde görev almış bütün komutanlarımızın demokrasiye bağlılığından zerre kadar şüphemiz yok'' diyerek AKP Hukumeti'nin Ergenekon ve Balyozculari salivereceginin isaretini ise taa Mart 2010'de vermisti



Ve hatta daha sonra kibarligi ile meshur RT Erdogan, Balyoz saniklarindan Orgeneral Ergin Saygun'u hastanede ziyaret edip, elinden tuttu "bu gunler de gecer" deyip, mujde bile vermisti.
Balyozcu Orgeneral'in kizi Ece, "Babam Başbakan'ın içeriye girdiğini görünce çok şaşırdı" demisti. Inan biz de cok sasirdik.

Simdi ne oldu..

Hersey tek imzayla oldu. Ergenekon'un savcisi BB Erdogan istedi, noter efendi Abdullah bey hemen onayladi, bakmayin simdi gunah cikardigina..

Ozal zamaninda MIT icindeki darbeci klige karsi guclendirilen, Ergenekon ve Balyoz davalarinin gercek kahramani Emniyet Istihbarat Dairesinde 2010'dan beri buyuk tasfiyeler yapilmisti.

El Kaide ile mücadeleden sorumlu C Şube Müdürü, Bilgi İşlem, Bilişim Suçlarıyla Mücadele, Personel, İstihbarata Karşı Koyma, Hukuk işlerinden Sorumlu Arge Şube ve Teknik Şube Müdürü ile bu şube müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcıları ani bir kararla toptan tasfiye edilmisti.

Yerlerine vesayet yillarindan kalma “eski ekip” olarak nitelenen ve uzun süre önce istihbarattan ayrılmış Ergenekoncu polisler getirildi.

Simdi ne oldu..
AKP'nin 2007'de baslattigi burokrat kiyimi, 2010'dan sonra servise koydugu Emniyetci kiyimi, 17 Aralik'tan sonra BB'nin icinde bulundugu paranoya ile 4-5 bin polis sefinin tasfiyesi, ardindan yargidaki atamalar, HSYK, Ozel Yetkili Mahkemeler ve sonunda Ergenekon ve Balyoz saniklarinin serbest birakmasi, izledigimiz filmin "climax" noktasi..



Bu saatten sonra BB, artik tarihi bir figur. Artik eski basbakan diye anilacak. Kapaklar acildi, eski Turkiye'yi yoneten Ergenekon grubu'nun butun operasyonel adamlari artik serbest. Bu demektir, ki, devlet yeniden (gecici olsa da) bu ekibin elinde.

Ilker Başbuğ ve efendilerinin kendini 2 yil hapiste tutan, ama Reza Zerrab'i 2 ayda ozel yasa ile Reza Zerrab'i hapisten kurtaran Erdogan'a aciyacagini mi saniyorsunuz?

Kullanilip kenara atilan pecete gibi.

ANAP'in en guclu oldugu zaman parti basina gecen Mesut Yilmaz'in itibari bugun neyse, BB'nin itibari da o olacak..

Tek farkla, Mesut Yilmaz hala Turkiye'de yasiyor.

Madem filmin climax'ine geldik, artik bu noktadan sonra kurulan gerilimin nasil cozulecegini gorecegiz. Her filmde climax, yani tepe noktasinda sonra bir "deus ex machina" gelir. Buyuklerimizinin "Gayretullah" noktasi dedigi..

Onlar istedikleri kadar algi oynamasi yapsinlar, biz aslinda tapinagin son duvarini openlerle, yurdumun üstünde tüten en son ocak'in sahiplerinin arasindaki mucadeleyi izledigimizi biliyoruz.

Ve mekerû ve mekarallâh(mekarallâhu), vallâhu hayrul mâkirîn(mâkirîne).(ÂLİ İMRÂN - 54 )

No comments:

Post a Comment